מכון אפקה להנדסה וכלכלה מעגלית מצטרף ל- UNIDO, הארגון לפיתוח תעשייתי של האו"ם, הפרויקט במימון האיחוד האירופי לסגירת מעגלים בשרשרת הערך של סקטור הפלסטיק בישראל
מכון אפקה להנדסה וכלכלה מעגלית מצטרף ל- UNIDO , הארגון לפיתוח תעשייתי של האו"ם, הפרויקט במימון האיחוד האירופי לסגירת מעגלים בשרשרת הערך של סקטור הפלסטיק בישראל
במסגרת תוכנית SwitchMed במימון האיחוד האירופי, משיק הארגון לפיתוח תעשייתי של האו"ם (UNIDO) את פרויקט MED TEST III בישראל לסגירת מעגלים בשרשרת הערך של סקטור הפלסטיק.
מכון אפקה להנדסה וכלכלה מעגלית נבחר להוביל את הפרויקט ויפעיל צוות מומחים הכולל את התאחדות התעשיינים ושותפים אירופאים, מתוך מטרה לייצר סביבה תורמת ומאפשרת למחזור ומעגליות בפלסטיק בישראל.
ענף הפלסטיק בארץ מעסיק כ- 25,000 עובדים ב -400 חברות ומגלגל מחזור של כ 20 מליארד ₪ בשנה (כ 5-6% מהתוצר הלאומי). מתוך מיליון טון פסולת הפלסטיק שישראל מייצרת מדי שנה, רק 6% ממוחזרים. פחות מ 50,000 טונות של חומרי גלם מפלסטיק ממוחזר מיוצרים מדי שנה בישראל, בעוד שהביקוש לחומרים כאלו בתעשיית הפלסטיק המקומית מוערך במעל 120,000 טון, וצומח ללא הפסקה.
העדר תקנים, רגולציה ומערכות עסקיות תומכות מגבילים את התפתחותה של שרשרת ערך שיכולה לאפשר שימוש מחדש ומחזור בתעשייה המקומית. דפוס זה, לא זו בלבד שמייצר כמויות משמעותיות של פסולת, אלא גם מביא לנזק כלכלי למשק.
"אנו יודעים לטפל נכון בפסולת פלסטית, ואנו יודעים למחזר אותה, אך זו שרשרת ערך עסקית מורכבת שבה יש חשיבות לכל פרט. כארגון בינלאומי, ל- UNIDO יש יכולת לספק סיוע טכני ולחבר תעשיות, קובעי מדיניות ומומחים מובילים בינלאומיים כדי למצוא פתרונות שיכולים לייצר ולחזק מסגרות רלוונטיות, ויכולים להפוך את בעיית פסולת הפלסטית להזדמנות עבור ישראל. " אומרת רוברטה דה פלמה, היועצת הטכנית הראשית של UNIDO.
החל משנת 2020 ובמשך שנה, יוביל פרויקט MED TEST III בישראל פעולות שמטרתן שיפור מעגליות שרשרת הערך בסקטור הפלסטיק בישראל, תוך התמודדות עם האתגרים הטכנולוגיים והמערכתיים שלו. המהלך כולל מיפוי שרשרת הערך לפלסטיק ממוחזר, פיתוח הנחיות לתכנון מחזור אריזות הפלסטיק והצעת כלי תקינה ומדיניות שיכולים לעודד תעשיות לפתח שיטות מחזור טובות יותר לפלסטיק.
"אנו מודים ל- UNIDO על הבעת האמון ושמחים לסייע ביישום עקרונות ההנדסה והכלכלה המעגלית בתחום מרתק כמו סקטור הפלסטיק בישראל. הקונסורציום כולל אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בענפי הפלסטיק והאריזה בישראל, וכן מומחים בינלאומיים מחברות ומוסדות אקדמאים מובילים בתחום. מכון אפקה להנדסה וכלכלה מעגלית (AICEE) יעבוד עם בעלי העניין בסקטור הפלסטיק על מנת ליצור הזדמנויות ופתרונות שמתאימים לתנאים בישראל תוך שהוא נשען על הניסיון שנצבר בעולם" אומר אבי בלאו, ראש המכון.
---------
תוכנית SwitchMed הושקה בשנת 2013 על ידי האיחוד האירופי כדי להאיץ את המעבר לדפוסי צריכה וייצור בר-קיימא באזור דרום הים התיכון. התוכנית שמה לה למטרה לתמוך בכלכלה יצרנית ומעגלית בים התיכון על ידי שינוי אופן ייצורם של סחורות ודרכי מתן השירותים על מנת ליצור ניתוק בין צמיחה כלכלית והשפעה סביבתית שלילית.
להשתמש בפיתוח מדיניות, פעילויות הדגמה ורישות, SwitchMed תומך ומחבר בין קובעי מדיניות, ארגונים קטנים ובינוניים, תעשיות, סטארט-אפים ויזמים ובכמה מסייע למדינה להפצת חדשנות חברתית וסביבתית.
SwitchMed ממומן על ידי האיחוד האירופי ומיושם תחת הנהלת הארגון לפיתוח תעשייתי של האו"ם ( UNIDO ), בשיתוף עם מרכז הפעילות האזורי לצריכה וייצור בני-קיימא (SCP / RAC) של UNEP-MAP , ותןכנית הסביבה של האו"ם.
UNIDO
שתף לינק באמצעות:
https://arabic.afeka.ac.il/industry-and-community/research-in-afeka/research-authority/the-afeka-institute-of-circular-engineering-and-economy-joins-unido/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://arabic.afeka.ac.il/industry-and-community/research-in-afeka/research-authority/the-afeka-institute-of-circular-engineering-and-economy-joins-unido/