

תואר ראשון בהנדסה הוא בהחלט "כרטיס הכניסה" לתעשיית ההייטק ולמקצוע נחשק ומתגמל. אלא שהדרך לביסוס הקריירה, הגדלת אפשרויות התעסוקה וקידום לעמדות מפתח בתעשייה, עוברת דרך לימודי תואר שני בהנדסה.
שוק העבודה מאיר פנים לבוגרי לימודי הנדסה. דו"ח של רשות החדשנות וסטארט-אפ ניישן סנטרל מגלה כי קיים מחסור של למעלה מ-18 אלף משרות בתעשיית הייטק בישראל. הדו"ח אף מצביע על מגמת עלייה עקבית בשכרם של העובדים בתעשיית ההייטק בעשור האחרון. נתונים אלו, לצד סביבת עבודה מפנקת ותנאי עבודה אטרקטיביים במיוחד, מובילים עוד ועוד סטודנטים ללמוד הנדסה.
אלא ששוק העבודה הדינמי כיום, מחייב את אלו ששואפים להגיע לעמדות מפתח, להישאר עם האצבע על הדופק וליצור לעצמם ערך מוסף. ניסיון מעשי הוא נדבך חשוב ביותר אך לא רק. לימודי תואר שני בהנדסה למשל, מעניקים ידע אקדמי עדכני ומקיף, לצד פיתוח של מיומנויות וכישורים שחיוניים להמשך תעסוקתם. כך, למשל, הסטודנטים יכולים להעמיק את הלימודים בתחום אותו למדו בתואר הראשון, להפוך למומחים בתחומם ובכך להגדיל את הסיכוי שלהם להתקדם לעמדות בכירות בתחום העיסוק שלהם. לחילופין, ועל רקע הביקוש ההולך וגובר למהנדסים בעלי ידע ממגוון תחומי הנדסה, ניתן ללמוד תחום משלים או שונה, ובכך ליהנות משילוב בין-תחומי ייחודי שמרחיב משמעותיות את אפשרויות התעסוקה וההשתכרות שלהם.
אופי הלימודים בתוכניות התואר השני מבוסס על יישום פרקטי של הידע, ניתוח מקרי בוחן, ומקנה לסטודנטים כלים חשובים לקבלת החלטות, ראייה מערכתית עמוקה, מיומנויות ניהול וזיהוי בזמן אמת של תהליכים ומגמות חדשניות.
מסלול הלימודים בתואר שני מאפשר שילוב של לימודים ועבודה, ובסיומו יקבלו הסטודנטים תואר שני (M.Sc) בהנדסה. במסלול פועלות חמש תוכניות:
תואר שני בהנדסת מערכות אנרגיה והספק חשמלי
בעידן שבו משאבי הטבע הולכים ומתכלים ומאידך הצורך באנרגיה וחשמל רק הולך וגובר, נדרשים מומחים לתחום האנרגיה וההספק חשמלי. מומחים אלו ידעו לתכנן את מערך האנרגיה לעיר חכמה, בתים חכמים וצרכים אחרים, לפתח ולהטמיע טכנולוגיות חדשות וידידותיות לסביבה ולפקח על מערכי אנרגיה של ארגונים וחברות מובילות. תוכנית הלימודים הרב-תחומית המחברת בין ההנדסה המכנית להנדסת חשמל תקנה לכם כלים מעשיים וראייה רחבה, ותניע את הקריירה שלכם לאחד התחומים המתפתחים והמבוקשים ביותר לשוק.
התכנית נלמדת במסלול מחקרי (עם תזה) ועיוני (ללא תזה). סטודנטים נבחרים במסלול המחקרי שיעמדו בתנאי ועדת הקבלה ויקדישו את עיקר זמנם למחקר אקדמי יזכו למלגת קיום מיוחדת
כך תגיעו לעמדות מפתח בהייטק
שתף לינק באמצעות:
https://arabic.afeka.ac.il/afeka-news/articles/כך-תגיעו-לעמדות-מפתח-בהייטק/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://arabic.afeka.ac.il/afeka-news/articles/כך-תגיעו-לעמדות-מפתח-בהייטק/