איך באמת נראית ההשתלבות בתעשייה עם תואר בהנדסת תעשייה וניהול? בפרק החדש של "מדברים הנדסה" נפגוש את דנה סיון ואופק גרוסמן, שיספרו על המסע מהכיתה לתעשייה.
יחד נגלה איך מוצאים את התפקיד הראשון, אילו קורסים מהתואר באמת משמשים אותנו בשטח, ומה הכי מפתיע כשמתחילים לעבוד. הצטרפו אלינו לשיחה כנה על הצעדים הראשונים בעולם האמיתי.
תמלול
דובר 1: אני חושבת שהיתרון, כאילו, במוסד שלנו, שכאן אפשר באמת קצת יותר לפזר את העומס, שבאוניברסיטאות אחרות לא ראיתי שיש יותר מדי לימודי ערב, או אופציה ללמוד ביום שישי, ואני זוכרת שגם אני כסטודנטית ממש נעזרתי, וזה דווקא הקדמתי קורסים כמו פסיכופתית בשנה א' בבית שיכולתי, ואז כשהתחלתי לעבוד, דווקא הכרתי אותם, וכזה דחיתי אותם למועד שיהיה לי יותר מרווח. חשוב גם לבדוק, כאילו, עם העבודה כזה שמכבדים מבחנים, ותקופות, כאילו, זה קשה, אין ספק שזה קשה, אבל כן, לפרוס כמה שיותר את הלימודים שלו, כאילו, סמסטר קיץ, או לעשות אפילו עוד סמסטר, כאילו, אחרי 4 שנים. אז שלום, ברוכים הבאים.
לי קוראים דנה סיוון, ובוא תספר לי איך קוראים לך, ולמה בחרת אנדסת אסיה וניהול, דווקא כאן, באפקה? אז שלום לכולם, קוראים לי אופק. אז אני לומד אנדסת אסיה וניהול, שנה רביעית.
בחרתי, האמת, ללכת על אפקה כי רציתי לגרום בתל אביב, ולא התקבלתי לאוניברסיטת תל אביב, אז אפקה הייתה אופציה טובה. השנה אני התחלתי לעבוד כמפתח בי-איי. רוצה שנייה להסביר מה זה בי-איי, למי שכאן לא יודע?
כן, אז בגדול זה לבנות דשבורדים שמציגים נתונים עסקיים למנהלים. זה יכול להיות כל מיני עסקים וכל מיני נתונים. ואני ככה, בהתחלה של זה, ממש כאילו, לומד כזה את המקצוע עכשיו, אבל זה ממש מגניב.
טוב, אז מזל טוב עליי תקבלה חדשה. ובאיזה חברה אתה עובד היום? טרונובייט.
חברה קטנה, גדולה? קטנה, כן, בפתח תקווה. טוב, אז החלום התל אביבי עבר.
אני עדיין בתל אביב, אבל עובד בפתח תקווה. מגניב. אני אספר עכשיו גם על עצמי.
קוראים לי דנה סיוון. אני עובדת היום בפלו-אלטו, שזה קורפורייט מאוד גדול. אני אנליסטית אוטומציות, שזה בעצם אומר שאני צריכה להסתכל על מוצר.
של פלו-אלטו, ולראות האם הוא מתפקד קרוי. ובמידה ופלו מסוים שלא עובד קרוי. אני צריכה לתפוס את זה ולהבין מה לא עובד כמו שצריך.
שזה בגדול זה כאלה חשיבה לוגית. מה הם עושים בפלו-אלטו? חברת סייבר.
ואם אני ענה על השאלה למה הפקה ולמה אני עושה תעשייה וניהול. אני השתחררתי בקורונה ב-2020. ממש מזמן.
ובדיוק כזה היה כאוס בעולם. והטיול שלי לחול בוטל ולא ידעתי מה לעשות. ורציתי לבחור תואר שמכיל את המילה הנדסה.
ושיהיה מספיק יפה לקורות חיים שלי. אבל גם רציתי משהו שהוא מספיק נרחב. כי עוד לא היה לי ניסיון.
הייתי בת 20 ולא ידעתי מה אני באמת רוצה. וככה עם הרבה התלבטות. בסוף הלכתי על הנדסת תעשייה וניהול.
כי זה באמת כזה נוגע בהמון תחומים. ונותן לנו טעימה מהמון תחומים. וגם אני אישית רציתי לכוון לקזה.
ניהול פרוייקטים. ורגשתי שזה בול. הנדסה תעשייה וניהול מחבר לנו בין אנשים לבין טכנולוגיה.
והבנתי שאני טובה בטכנולוגיה. ואני אוהבת להיות בחברת אנשים. זה משהו שמשלב בין השניים.
האמת שאני גם ככה הגעתי לתעשייה וניהול. גם רציתי הנדסה. לא הייתי בטוח אם אני אוהב.
לא ידעתי מה זה. סוף תעשייה וניהול. נבעה לך רקע טכני?
לא יותר מדי, בתיכון, כאילו, הייתי במגמת מדעי המחשב, אבל לא מאתר. ומשהו בצבא שעזר לך, עוזר לך בטוב? לא, הייתי מדריך כושר בצבא.
גם אני, גדול. אחרי זה נעשה פיצוחים. טוב, אז עברנו ככה על מה גרם לנו לבחור בהנדסת העשייה וניהול.
אתה רוצה לספר איך אתה משתלב עכשיו בתפקיד שלך, מה עוזר לך, איך היה הרעיון אולי, השלבים? קודם כל, הרעיון היה, כאילו, שלושה חלקים של רעיון. אגב, אני חושב שהחלק הכי קשה בה, לפחות לי, זה היה לקבל את הרעיון.
כאילו, זה היה החלק הכי קשה בחיפוש עבודה. רעיון ראשון, זה היה עם, דווקא עם המנהל שלי. הוא בחן אותי כזה בעל פה, כאילו, הוא רצה לראות כזה, איזה סגנון בן אדם אני, מה הרקע, כאילו, מה אני מבין, לא מבין.
ואז היה עוד רעיון עם אי ג'אר יותר, שגם עשו לי איזשהו מבחן טכני. והרעיון האחרון גם היה איזשהו מבחן במחשב. לקחו גם את האופי שלך כזה, מבחן שבודק אופי וכאלה.
ושאתה לא גונב או משהו, נכון. כאילו, בודק שאתה לא פסיכופט כזה. כן.
וזהו, ואז אחרי כמה ימים הודיעו לי שהתקבלתי. מגניב, טוב, זה פלוא די קצר. זה לרוב באמת בחברות קטנות.
התרעיינתי נראה לי די הרבה. אז אני יכולה לומר שבתפקיד שלי בתור סטודנטית, באמת היה לי דבר דומה. שיחה טלפונית עם המנהלג מגייס, אחרי איזה רעיון טכני בחברה, שכלל גם את הרעיון הטכני וגם את הרעיון השלישי שלך, שזה כזה.
שאלו כל מיני שאלות מוזרות, כמו, האם אי פעם לקחת משהו בלי רשות? ואם יש לי עבירות כאלה ואחרות? ובכל אופן, בחברה יותר גדולה, אני יכולה להעיד מפלוא אלטו, שהתהליך ארוך ומייגע, וכולל שישה או שבעה שלבים.
באמת מתחילים עם שיחה עם המנהלת המגייסת, ממשיכים לשניים, שלושה טכניים, ועוד כזה איי ג'אר, והמנהלת של המנהלת, וכו' וכו'. אבל בסוף מקווים להתקבל, ולהיה החלק הכי קשה על העמתין לתשובות. כן, ספק שזה מייגע.
כן, אבל נשמע שאתה אומר שלך, של אבשל להיות עוד קורות חיים, עד הרגע שאתה מקבל את ההזדמנות בחברה שנותנת לך להוכיח את עצמך היה קשה. היה לי עבודה גם לפני זה, גם בעולם ההייטק, לא כל כך בתחום של תעשייה וניהול, אבל זה נקרא נוק, וגם את העבודה הזאת, וגם את העבודה הנוכחית שלי, אז הגעתי דרך קשרים, כאילו הכניסו לי את הקורות חיים, אז זה משהו שאין ספק שהוא חשוב, אם יש קשרים להפעיל אותם. בסוף ברעם אתה צריך להוכיח את עצמך, אין פה שאלה, אבל אין ספק שזה עוזר להגיע ל...
לתוצאות.
דובר 2: כן.
דובר 1: מבחינתי, אם נסתכל על האינבוקס שלי בלינקדין, וכמות האנשים שפניתי אליהם, כשהתראיינתי למשרה בחברה מסוימת, מביך בטירוף, רשמתי למלא אנשים שראיתי שעושים בול את אותה משרה, בול באותה חברה, וניסיתי לשאול שאלות אינדיקטיביות, כמו מה התפקיד, באיזה תוכנות אתם משתמשים, כל דבר שיכול לעזור לי לבוא לרעיון יותר מוכנה. אני גם מאוד אוהבת כזה לדעת לאן אני נכנסת, וגם היה לי חשוב לבחור בחברה שתהיה לי רלוונטית לדברים שאני רוצה לדעת, ולידע שקיים אצלי. אז זה בשבילכם, ככה כשאתם מתראיינים, באמת תנסו או להכיר אנשים כמו שיצא לך, או אפילו לפנות לזרים ולהציג להם קצת, קצת מביך, אבל שווה את זה נראה.
ככה באמת קיבלת את הרעיון? כאילו דרך... בסוף כאילו חברים טובים הגישו אותי לפעל אוהלתו, אבל הדרך גם חשובה נראה לי.
כן, בסופו של דבר. כאילו התראיינתי בוויקס למשרד סטודנט שכולם התראיינו אליה. ביזנס אנליסט.
כן, וכאילו באמת פתקתי למלא אנשים שהן לא מכירה, התראיינתי למונה אקטיב, ופניתי למישהי שכזה אפילו הגישה לי תקורות חיים, ואז ברגע שמגישים לך תקורות חיים, במידה ואתה מתקבל, הם מקבלים בונוס ממש נכבד על זה, אז הם רוצים שתתקבל. כן, ברור. ואז יד לוחצת יד, ורוצים שאתה תשתפר, ורוצים לעזור לך.
אבל זה בעיקר כזה תלוי על מי אתה נופל, וכמה כבר פנו אליו. כן. מה הכי הפתיע אותך שהתחלת לעבוד?
הכי הפתיע אותי נראה לי שאני מסתדר עם עבודה ולימודים. הייתי בטוח שזה יהיה בלתי אפשרי, כאילו חשבתי שאני לא יודע, ייקשל בקורסים, לא יצליח שלא וזה, והאמת שהצלחתי די סבבה לשלב. ברור שזה מוסיף אומץ, ברור שזה לא קל, ברור שזה גם כנראה קצת פוגע בלימודים, אבל בסופו של דבר די הופתעתי עם איך זה השתלב לי עם הלימודים.
עשית את עמוד כל השנים, העברת קורסים אולי לקיץ, לשלב? אז ניסיתי קצת יותר לפצל את הקורסים, קצת קיץ, קצת סמסטר אני לומד ביום שישי, כאילו ככה זה מסתדר לי עם העבודה. אני חושבת שהיתרון כאילו במוסד שלנו, שכאן אפשר באמת קצת יותר לפזר את העומס, שבאוניברסיטאות אחרות לא ראיתי שיש יותר מדי לימודי ערב או אופציה ללמוד ביום שישי, ואני זוכרת שגם אני כסטודנטית ממש נעזרתי, וזה דווקא הקדמתי קורסים כמו פסיכופטית בשנה א' בבית כשהכולתי, ואז שהתחלתי לעבוד דווקא הכרתי אותם וכזה דחיתי אותם למועד שיהיה לי יותר מרווח, ולי זה ממש גם עזר.
כמה אחוז המשחה אתה? שמונים כזה? בול אותו דבר.
עכשיו אני עובד ארבע ימים בשבוע. זה המון. זה כאילו ממש קשה להיות גם סטודנט וגם עובד.
אז זה יתרון שאפשר קצת לרווח, להזיז. חשוב גם לבדוק עם העבודה כזה שמכבדים מבחנים ותקופות. יצא לך לספר המנה לשלך מתי המבחנים שלך?
בעבודה הקודמת עכשיו עוד לא... ממש התחלתי לא מזמן, אז עוד לא יצא לי לדבר איתו, אבל כן, הוא יודע שאני סטודנט וזה. מה היית ממליץ לסטודנט שנגיד עובד בעבודת סטודנט ופחות יכול לתקשר על מבחנים, מה שחייב להיות נוכח ארבע פעמים בשבוע או שלוש?
זה קשה, אין ספק שזה קשה, אבל כן, לפרוס כמה שיותר את הלימודים שלו. סמסטר קיץ, או לעשות אפילו עוד סמסטר אחרי ארבע שנים. נראה לי גם להשתמש בימי חופש, חלט, אם זה אפשר, דברים כאלה.
אז יש לך איזה קורס שלמדת שאת מרגישה שעוזר לך בעבודה? וואי, שאלה טובה. אני חושבת שבעיקר קורס בסיסי נתונים, אני עברתי אותו עם גליה, שזה קורס של עומדים עם SQL, וזה הדבר הכי בסיסי לאנליסט היום.
האם יצא לי להשתמש בזה המון בעבודה? לא המון, אבל זה ידע שמאוד חשוב. וגם קורס חדש שנכנס בשנה שעברה, בעקבות באמת רצון של אפקה להתאים את החומר הלימודי למצב בשוק.
אז נכנס קורס על בסיסי נתונים עם עומר פרי, וגם זה ממש מעניין, ממש רלוונטי, לומדים על ניתוחים של דאטה, גם באקסל וגם בנוראקס-קיואל, שזה כזה דאטה בייס רלציוני ודאטה בייס לא רלציוני. גם כאילו מאשר לך את הידע שאתה יכול גם את זה לכתוב בלינקדין, את כל הסקילס, כאילו. כן, האמת שגם עברתי את הקורס הזה בזמנית שהתרעיינתי לוויקס, והרגשתי שהידע שאני לומדת בקורס ממש אחרי זה מצשלים אותי ברעיון של וויקס.
אז זה היה ממש נחמד כאילו לעשות קורסים מועילים וחיפושי עבודה. איזה תוכנות אגב עכשיו כזה בעבודה אתה משתמשת בכלל? וואי, כאילו זה יותר על הפלורים של המוצר, לבדוק שהפלורים באמת עובדים כמו שצריך, אז אני יותר כזה משתמשת ב-SQL לצורך שליפות מאוד ספציפיות וקצת פייטון, אבל אני לא כותבת קוד בפייטון, אני יותר קוראת כזה את הפלור של המוצר.
טוב, אז תספר לנו איך הזגת את העבודה האחרונה שלך, איך שמעת עליה? האמת שלא שמעתי עליה, היא לא פורסמה בשום מקום. לא בלינקדין?
לא בלינקדין. וואי. כן, הכרתי מישהו משם ושלחתי את הקורות חיים שלי, ובדקו כאילו אם צריך, לא ידעתי אפילו לאיזה משרה, כאילו שלחתי את הקורות חיים, ובדיוק חיפשו שם מישהו שמבין ב-BI, מפתח BI וזה, אני לא סיע מבין ב-BI, אבל כאילו מאוד שמח לעשות כזה תפקיד, ואז הם קראו את הקורות חיים שלי, ובינו שאולי לא מתאים להם משרת סטודנט, כאילו מה תקציב שלהם עם זה, זה כאילו דווקא יסתדר להם, ואז באמת ככה הגעתי לרעיון, פשוט הם עשו לי רעיון, כאילו עברתי אותו, מבינו שהם יצטרכו לעשות איזושהי התלמדות וזה, אבל כאילו בעצם הגעתי למשרה הזאת, היא לא הייתה קיימת, וכאילו רק מזה שהשחקת קורות חיים, וזה בעצם מבצע המשרה, אז טיפ חשוב זה כאילו לשלוח למקומות, גם אם אין משרות, הרבה פעמים גם משרות עוברות מפה לאוזן, וצריך כאילו לשלוח את הקורות חיים לאן שאפשר, ואם מכירים איפשהו מישהו, אז לשלוח אותו קורות חיים, ולפעמים זה יכול לפתוח תלתות.
כן, גם אם אתם מכירים, גם אם אתם לא מכירים, שמעתי על מישהו שהדפיס את הקורות חיים שלו, בא למקומות, דפק על הדלת, וניסה להגיש כמה שיותר, אם זה אמור, היא לא יודעת שזה לא הסיפור התפתחה כמו אצלך, אבל תנסו להחליט ש... היה לי בהייטק זה פחות היום עוד הקטע עם להדפיס, אבל... הוא עשה את זה בהייטק, אבל הרבה פעמים כזה לא פתחו לו כי זה מובטח, וצריך כאילו לסובד, וזה.
אם יש לכם אנשים שאתם מכירים, תצרו קשרים, גם אם זה מביך, גם אם זה מישהו שלא דיברתם מתוך חמש שנים, זה שווה את זה. בקיצור. ומה בעצם בעבודה שלך, באיזה תוכנות אתה משתמש, מה אתה עושה?
אז עיקר העבודה זה עם Power BI, שזה כזה אחד מהכלי ביי, פיתוח ביי שיש. אז אני די לומד את זה מאפס, לא היה לי ניסיון עם זה. אבל זה מאוד כאילו עוזר למי שעובד הרבה עם אקסל וזה, אז זה מאוד דומה לזה.
ויש גם, אני רואה בתוכנות כל מיני דברים שלמדתי בקורסים, כל מיני טבלאות, SQL כאלה, אז אין ספק שזה עוזר. אני מרגיש שזה עוזר. טוב, זה גם תפקיד די קלאסי למנדסת עשייה וניהול, יש המון דאטה, יש בסוף תובנות שצריך להעביר הלאה.
כן, זה כאילו השילוב של הביזנס עם הדאטה. והתצוגה, איך לזה לבקק את השאלה הנכונה, מה באמת יהיה מעניין לראות. באמת קלאסי למנדסת עשייה וניהול.
זה תפקיד ממש מגניב, ממש. נייס, איזה כיף שככה נפלת טוב. אז יש לך איזה פרויקט שעשית שמרגישה שעוזר לך בעבודה?
ברעיונות עבודה הצגתי פרויקט שעשיתי במסגרת הסמארטאפ, זו מסגרת כזה של תוכנית מצטיינים שהפרט פרל מובילה עם חנן יניב. בעצם בשנה הראשונה לתוכנית, שזה בעצם שנה בית שלי, עובדים בקבוצות של חמישה, אחד מכל הנדסה כאן באפקה, וביחד עושים פרויקט מעליפת דף. החל מלחשב על רעיון, כאילו אנחנו מקבלים נושא מסוים, ואנחנו צריכים לחשב על רעיון ממש מעליפת דף.
הנושא באותה שנה הייתה גן של ילדים חולה סרטן, שצריך ליצור להם מוצר שיעזור להם, ובמהלך הפרויקט הזה יצא לעבוד עם אנשים מכל הנדסה, בין אם זה הנדסה תוכנה, גם אדמך למרות שזה לא הנדסה, זה נדסה ברפואית, מכנית וכו וכו, וזה ממש, כשהצגתי זה ברעיונות אנשים ממש התפעלו, כי בסוף יצרנו משהו שאמור לדמות את המוצר בפועל, עם מנגנון של MRI שאמור לעזור לילדים, זה בעצם גן של חולה סרטן שעוברים הרבה פעמים MRI, ורצינו לעזור להם להרגיש שזה משחק, כמו שיש בגן תמיד חולה, כזה משחק של רופא ומטופל, וממש ברעיונות עבודה עפו על הרעיון הזה, כי זה גם נותן כזה ניסיון של עבודה בצוות, זה גם נותן ניסיון של שפה משותפת עם הנדסות שונות, שקצת מקביל לכזה, אם אני עובדת למצב של קרוס צוותי בעבודה, אם בצוות שלי עובדת עם צוותים אחרים, צריך שפה משותפת למרות שהעשייה שלנו ביום יומי לא אותו דבר, וממש התלהבו מזה, וגם הפרויקט מר, שבכל רעיון עבודה הזכרתי אותו, וגם זה פרויקט שאתה... מה עשית בפרויקט?
עשיתי ייעול למערך הפצה, יותר קל להדגים את זה על משהו אחר, נניח לזארה יש המון המון נקודות שאנשים יוצרים הזמנה, ויש את הבן אדם שצריך לבוא למחסנים של זארה, שהם מפוזרים נניח בארבע נקודות בארץ, ולהחליט איזה שליחים ייסעו לאיזה נקודות, בצורה הכי יעילה, שאנחנו רוצים לתת לקוח, וואי זה הפך להיות ארוך, אני אוכל את הקלמת, זה מגניב. כן, אבל המטרה זה להיעלם מסלולים, מינימום זמן, מינימום עלות, ובעצם כשעובדים על פרויקט שנתיים, החל משלב של ניתוח נתונים, להראות למה בכלל צריך להביא את הפרויקט הזה לידי ביטוי, ועד השלב שאתה ממש יוצר אלגוריתם, שעושה את מה שרצית שהוא יעשה, כשאתה שנתיים עובד במשהו, אתה מתמקצע בו, וכשאתה מתמקצע בו, ומראה את זה ברעיונות עבודה, יש לך פור על אנשים אחרים בלי ניסיון. כי אתה בא ומראה פרויקט של שנתיים, שזה די מקביל, לא יודעת מה, משרד סטודנט של יומיים בשבוע, כי זה בסוף הזמן שהשקעתי בזה, ורואים שיש לך פרויקט, מעל לפתף שאתה עשית, זה לגמרי דבר רע להראות ברעיונות עבודה.
כן, צריך להשתמש בזה. גם צריך לבחור מנושא שמעניין אותך, ושרלוונטי לשוק שאתה רוצה להתראיין בו. אז יש לך איזה טיפ זהב לתת לאנשים, שככה מחפשים עכשיו עבודה, וסטודנטים?
כן, יש שלושה דברים חשובים במהלך החיים. נחות, למשל עבודה מהבית, תנאים, למשל שכר, והדבר השלישי זה תחושת למידה, כאילו כמה אני לומדת, כמה אני מתקדמת, כמה אני מרגישה שאני גדלה בתוך התפקיד, ואנחנו כסטודנט, כאילו אני סיימתי, אבל כסטודנט, אני חושבת שמה שצריך לשים דגש, זה על כמה אני לומדת בתפקיד, כי אם אני באה לתפקיד שהמסכורת מדהימה, התפקיד ממש נוח לי, קרוב לי לבית, אבל אני לא לומדת שם כלום, ואני סתם יושבת ובואה במסך, זה לא שווה את הזמן, וזה לא שווה את המסכורת, ולא את התנאים.
המטרה שלנו עכשיו זה למצוא עבודה שתקדם אותנו כמה שיותר, כדי שכשתסיימו את התואר, יהיה לכם קל יותר למצוא עבודה בחוץ, וגם אותו דבר גם לא על משרד סטודנט. אם רוצים להתקבל למשרה ראשונה אחרי הלימודים, חשוב לשים דגש על גדילה בתוך המשרה, וללמוד כמה שיותר אפשרויות להתפתח. וזה הטיפ הראשון שלי, והטיפ השני זה באמת לא להתבייש.
קרה הרבה פעמים שלא הבנתי למה לא עברתי שלבים ברעיונות עבודה, ואני רציתי את התשובות, וכאילו חברות פשוט רוצות להמשיך הלאה עם מי שכן עבר את השלבים. אז לא להתבייש, לדעת, לפנות למי שצריך, בין אם זה המגייסת, האידג'ארית, או המנהלת שמגייסת, ולשאול אותם, לא בקטע, לא חמש הודעות כל יום, אבל פעם אחת, פעמיים, עד שתקבלו תשובות. זה לגיטימי.
תגיד, יש איזה משהו שלמלת על עצמך בעבודה, בלימודים, משהו שהרגשת ניצוץ במהלך הדרך? כאמת שהגעתי לתואר, אז הגעתי בלי איזושהי ידיעה במה אני טוב, ולא היה לי מושג מה אני רוצה. ידעתי בערך את התחום שאני רוצה, שאני רוצה אייטק, ושאני כן אוהב קצת מתמטיקה וזה, אבל לא ידעתי במה אני טוב וזה, ותוך כדי התואר פתאום הבנתי שאני סבבה בתכנות, כאילו, וואלה, הלך לי בזה בכל הקורסים, זה הפתיע אותי ממש, וזה גם נתן לי כיוון, כאילו בסוף לעבודה שאני מחפש, אני רוצה ללכת באמת יותר לפיתוח, ויותר, פחות ניהול, שלא הייתי בטוח אם אני יהיה יותר בניהול, או יותר בניתוח נתונים וכאלה, וזה כאילו נתן לי כזה את האוקיי, שכנראה זה התחום שלי.
זה נראה לי גם יתרון של הנדסת תעשייה וניהול, שכזה לומדים המון דברים קטנים, שלא יצאנו להתנסות בהם קודם. נכון. אז תודה למישה עזין, תודה לך שהיית פה, ודיברנו קצת עליה.
תודה לך. למה הנדסת תעשייה וניהול, למה כאן באפקה, וגם מה חשוב לדעת בתור סטודנט שרוצה לעבוד אחרי התואר, במהלך התואר, שזה אפשרי, שלכם 40 שנות עבודה בכל מקרה, אם תרצו או לא, ושבסוף תרצו להגיע לפנסיה, אז אין לחץ.
פודקאסט מדברים הנדסה- פרק 37 | הנדסת תעשייה וניהול והשתלבות בתעשייה
שתף לינק באמצעות:
https://arabic.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/פודקאסט-מדברים-הנדסה-פרק-37-הנדסת-תעשייה-וניהול-והשתלבות-בתעשייה/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://arabic.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/פודקאסט-מדברים-הנדסה-פרק-37-הנדסת-תעשייה-וניהול-והשתלבות-בתעשייה/