תל אביב- פלרמו שבוע של חדשנות ויזמות מעבר לים

המשלחת לפלרמו

בשבוע שעבר חזרה לישראל קבוצת סטודנטים של אפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב, משבוע לימודי באוניברסיטת פלרמו באיטליה. במהלך השבוע עברו הסטודנטים הרצאות מגוונות, ביקרו בחברות סטארט אפ מקומיות ואפילו זכו להכיר את העיר בה שהו.

הקשר עם אוניברסיטת פלרמו החל לפני כחצי שנה אז ביקר במכללה פרופסור ג'יאובני פרונה, מומחה בהנדסת עסקית וניהול, ביזמות, אסטרטגיה וחדשנות תעשייתית ודיגיטלית.
הוא הגיע במסגרת  Erasmus+, תוכנית הדגל של האיחוד האירופי לקידום מערכת ההשכלה הגבוהה ולתמיכה בחינוך , הכשרה ספורט ונוער כאורח של בית הספר להנדסת תעשייה וניהול באפקה.

במהלך ביקורו נוצר חיבור בין הפרופ' והנהלת המכללה ואופק- מרכזים לפיתוח מיומנויות, וסוכם כי הצדדים יפעלו לקידום ביקור בסימן יזמות וחדשנות של סטודנטים מאפקה באוניברסיטת פלרמו בהובלה וקידום של יחידת אופק.
לאחר תהליך איתור פנימי גובשה קבוצה בת 12 סטודנטים, שניים מכל תוכנית לימוד לתואר ראשון, שנבחרו לייצג את אפקה בביקור הראשון בפלרמו.

לאורך השבוע נחשפו הסטודנטים לתכנים שונים העוסקים בחדשנות ויזמות, אשר מבוססים על מודל קאנבה אותו הם למדו בתחילת הביקור- מודל לבניית תוכנית עסקית. אירוע השיא היה תחרות סטארט אפים על פי דגשי המודל, שנערכה בין הסטודנטים. הקבוצה התחלקה לצוותים רב מקצועיים וכל צוות זכה לליווי של מנטור מקומי. במקום הראשון זכתה המצגת לסטארט אפ TiketE, פלטפורמה להחלפת כרטיסים למופעים בצורה בטוחה ומאובטחת.

בנוסף הציגו הסטודנטים אפליקציה ליצירת רשת שיתופית, שירות משלוחים לתרופות מרשם ותשתית למשרדים חכמים מבוססי אנרגיה סולארית.

"כששמעתי שאפקה מוציאה קבוצה של סטודנטים לפלרמו ושהתוכן המקצועי יעסוק ביזמות וחדשנות ממש רציתי להצטרף" מספר יובל שטפל, סטודנט שנה ג' להנדסת חשמל באפקה. "זיהיתי הזדמנות לימודית גדולה אבל גם הזדמנות אישית נהדרת לבחון כיצד אני מצליח לבטא את עצמי מקצועית בשוק הבינלאומי, בשפה זרה.
ההחלטה לנסוע לא הייתה נטולת התלבטויות, בכל זאת- שלושה שבועות אל תוך סמסטר מורכב אבל היתרונות עלו על האתגרים ואני שמח שיצאתי".
"אני מאוד מאמין בלמידה אחרת" הוסיף יובל, למידה דרך חוויות, סדנאות וחשיבה יצירתית. הנסיעה נתנה לכולנו דרייב- אנחנו לא עוד סטודנטים במובן המסורתי של עיפרון ומחברת, אנחנו משהו חדש וזה מכניס הרבה רוח למפרשים".

קרן בן חיים, מנהלת אופק- מרכזים לפיתוח מיומנויות: "מכללת אפקה גאה להוביל את חינוך דור המהנדסים בישראל ולעשות זאת על ידי הקניית ידע אקדמי מקצועי לצד מיומנויות וערכים רלוונטיים להם יזקקו בבואם לתעשייה. הנסיעה של הקבוצה לפלרמו היא אחת הדרכים בהן מיומנויות אלה מקבלות במה לפיתוח והעשרה. נמשיך ליזום פרויקטים שיקדמו את הסטודנטים ויאפשרו להם לגדול כמהנדסים וכאנשים".