פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח לשנת 2022

פרויקט גמר מצטיין 2022
פרויקט גמר מצטיין 2022
פרויקט גמר מצטיין 2022

כל סטודנט במכללה, כחלק מתכנית הלימודים, נדרש לבצע פרויקט גמר. הסטודנט בוחר נושא מאתגר לפרויקט, כזה שיעניין אותו, ייתן לו מוטיבציה לחקור, לפתח  ולהביא לידי ביטוי את כל הידע שרכש במהלך התואר ויכין אותו לקראת מגעיו הראשונים עם התעשייה. הסטודנט עובד על הפרויקט במשך שנה קלנדרית בסיוע של מנחה ייעודי ומחלקת פרויקטים תומכת ומסיים אותו בבניית אב טיפוס.

לאור זה ולאחר תהליך בחירה קפדני, נבחרו שמונה פרויקטים מצטיינים וחמישה פרויקטים ראויים לשבח לשנה"ל תשפ"ב.

ואלו הסטודנטים והמנחים הזוכים בקטגוריות השונות:

פרויקט גמר מצטיין בהנדסה מכנית

"מצוף שומר מקום" – עדי שרייטר ועמית שחר,בהנחיית עוזי סגל וסולי אברם.

פרויקט שמטרתו לפתח מערכת קלה להרכבה ופירוק אשר תשמור על מיקום מצוף לאורך זמן בלב ים. הדרישות העיקריות של הפרויקט: תכנון של מצוף שומר מיקום מבוסס GPS, התאמה לתנאי הים התיכון ואגירת אנרגיה ומימושה לצורך הנעת המצוף.

זוהי מערכת מורכבת המחייבת טיפול בנושאים הנדסיים מגוונים בהם הנעה בים, בקרה, מאזן אנרגיה וענידה בתנאי ים קשים. המערכת- נדרשת על ידי חיל הים והפיתוח לווה על ידי מהנדסים מהחייל. 

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת חשמל

"חוסם תקשורת סלולרית" - אביב פינקלשטיין ושון וינשטיין, בהנחיית צביקה רוזנבלום.

מטרת הפרויקט הייתה להדגים חוסם תקשורת סלולרית פשוט וזול ככל האפשר של אחד מתחומי הסלולר. בפועל הסטודנטים תכננו ובנו חוסם תקשורת סלולארי ל 3 תחומי תדר הנפוצים ובכך כיסו למעשה את כל הצורך הקיים בתחום זה גם בתחום הבטחוני וגם באזרחי.

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תוכנה

"בית חולים גהה – מערכת מדריך טיולים" – יפתח אברהם ורועי ניב, בהנחיית לימור מתתיהו.

הפרויקט הינו סיור וירטואלי לבית החולים גהה. בעזרת הפרויקט ניתן להסתובב ברחבי מסדרונותיו ושטחיו של בית החולים הפסיכיאטרי גהה. באמצעות סיור זה אנו מאפשרים לחולים פוטנציאליים ולבני משפחותיהם פחות לחשוש מהמקום על ידי סיור מקדים בו. זוהי דוגמה מצוינת לעבודה ששמה לפניה כמטרה לבנות מוצר שייתן ערך אמיתי ללקוח, ואיך הכפפת כל תהליך העבודה למטרה זו הביאה את הצוות לקבלת החלטות אמיצות ונכונות שהובילו בסופו של דבר את הפרויקט לכך שישיג את מטרתו כפי שמעיד עליו הלקוח שהזמין את הפרויקט.

פרויקט גמר מצטיין בהנדסה רפואית

"מערכת לאבחון וניבוי הפרעות קצב לב" - מאיה ששו וספיר נדיר, בהנחיית ירמיהו האופטמן.

מערכת קומפקטית ולבישה למדידת אותות PPG לזמן ארוך ולשימוש עצמי, לצורך זיהוי הפרעות בקצב הלב ואבחון מצב בריאות כללי של המשתמש. הזיהוי מתבצע על ידי אלגוריתם חכם המבוסס על למידת מכונה, אשר אומן באמצעות בסיס נתונים מתויג. האותות הנדגמים מהמערכת במהלך היום מנותחים באופן לא מקוון, והתוצאות מוצגות למשתמש באמצעות ממשק משתמש נוח לתפעול.

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תעשייה וניהול

"OpTEAMize – שיפור ביצועי קבוצת כדורגל" – בן יהודה, עידן שבח ושגיא מרדכי יום טוב, בהנחיית ד"ר יוסף לוזון.

הפרויקט הינו תוצר של שיתוף פעולה שנרקם יחד עם מועדון הכדורגל הפועל ת"א המשתתף בליגה התחרותית הבכירה בישראל - ליגת העל. הפרויקט משלב מספר תחומים הנדסיים ביניהם חקר ביצועים, כריית מידע וסטטיסטיקה המשמשים ליצירת מודל  אשר מסייע בתהליכי קבלת החלטות לבחירה יעילה של סגל השחקנים בחלון העברות עבור מקסום רווחי מועדון כדורגל, והתייעלות מקצועית. המודל מבוסס על נתוני ביצועי קבוצות ושחקני כדורגל שנאספו ממשחק

לסרטון הפרויקט >>

פרויקט גמר בעל אופי מחקרי מצטיין

"פיתוח מדדים כמותיים ושיטות מבוססות נתונים לצי רכבי חירום" –  אריאל שטורם, ליאור באור ותום אויגן, בהנחיית ד"ר יוסף לוזון.

מחקר של מערך הכבאות בעיר טורונטו שבקנדה. המחקר בוחן את מדדי הביצוע של הרכבים המגיבים לאירועים, בפרט את זמן התגובה שלהם. כחלק מהמחקר מפותח מודל תיעדוף המיועד עבור משלח הרכבים, אשר מטרתו להוות כלי מבוסס נתונים הממליץ על שילוח הרכבים תוך מיקסום ההסתברות של עמידה בזמן התקן של הרכבים בתגובה לאירועים ומזעור זמן התגובה.

פרויקט גמר מצטיין חברתי-סביבתי

"מערכת לגידול אצות למאכל בתנאי החלל" – ספיר שרבו, בהנחיית ד"ר איציק ספיר.

הפרויקט קם במטרה לפתור את בעיית אספקת החמצן והמזון לאסטרונאוטים במושבות החלל המרוחקות. הפרויקט מציג פיתוח של מערכת סימביוטית תומכת חיים במושבות חלל כמו מאדים והירח. בפרויקט פותח תא ניסוי (פוטוביוראקטור) אשר מנצל מכלי דלק ריקים, דלק לוויני, פסולת אנושית ופחמן דו חמצני על מנת להפיק מזון וחמצן. הפרויקט בוצע בשת"פ עם אוניברסיטת בר-אילן. בר-אילן טיפלו בתחום הבוטני- ואילו אפקה היו אחראים על ההתקן המכאני.

פרויקט גמר יזמי מצטיין

"פלטפורמה רובוטית המופעלת באמצעות המחשבה" – דוד גנגור ותומר ווקנין, בהנחיית אירנה ליבסטר.

מטרת הפרויקט היא להעניק לאנשים עם מוגבלות פיזית את היכולת לנוע באופן עצמאי. הפרויקט משיג מטרה זו על ידי פיתוח פלטפורמה ידידותית למשתמש וקלה לתפעול, הנשלטת על ידי מחשבות המשתמש בזמן אמת בעזרת גלי-מוח -  EEG (אלקטרואנצפלוגרפיה, רישום הפעילות החשמלית של המוח). המערכת הסופית היא מודל מסווג, המעבד נתוני EEG בזמן אמת, ומוציא פקודת תנועה לפלטפורמה רובוטית.

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה מכנית

פרויקט מסווג ביטחונית – שגיא פרויליךבהנחיית ד"ר איציק ספיר ונחום אורלב.

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת חשמל

"מערכת לניטור מכונות הנשמה בחמ"ל קורונה" - אפרים מלכה וספיר אבקסיס, בהנחיית שגיא הרפז.
לאחר מספר מקרי כשל בזיהוי  מוקדם של תקלות במערכות ההנשמה בחמל"י הקורונה (עקב העומס הרב בחדרי הבקרה והריחוק הפיסי הנדרש בין חדר הבקרה בו נמצאו הרופאים לבין חדרי האשפוז) שאף הסתיימו באסונות ומוות, פנה אלינו בית החולים מאיר בבקשה לסיוע.  אפרים וספיר פיתחו מערכת המאפשרת לקבל בזמן אמת את נתוני המנשמים שבחדר האשפוז וכן התרעות קונקרטיות על מצבים של תקלה או חירום במכשיר. הנתונים מועברים בתקשורת לחדר הבקרה

לסרטון הפרויקט >>

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה תוכנה

"מערכת הצבעה מאובטחת" – גיא רינסקי, מרים אסרף וסהר חיזקיה, בהנחיית ד"ר ניר אנדלמן.
מערכת זו הינה מערכת בחירות אינטרנטית מאובטחת אשר מקלה על המשתמש לממש את זכות הבחירה שלו על ידי שימוש במכשיר בעל מצלמה ואינטרנט. בנוסף לכך, מערכת זו שומרת על חשאיות הבוחר, על מהימנות המידע וזיהוי הבוחר. אנו שומרים על עקרונות אלו על ידי שימוש בלמידה עמוקה ואלגוריתמים ששומרים על חשאיות המידע.

לסרטון הפרויקט >>

פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח לשנת 2022
פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח לשנת 2022

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה רפואית

"זיהוי וסיווג אוושות בלב והפרעות קצב לב באמצעות  סטטוסקופ" –  עידן כהן פריווה ורוני פלדמן, בהנחיית ירמיהו האופטמן.

בפרויקט זה, מתמקדים בסיווג של קולות לב מתוך הקלטות של סטטוסקופ דיגיטלי על ידי בחינהשל אות PCG (- Phonocardiogram הצגת רישום הפעילות המכנית של הלב). המטרה העיקרית הינה לפתח אלגוריתם לסיוג קולות לב ולבחון מודלים שונים בשיטות של עיבוד אות ולמידת מכונה, בכדי לזהות פתולוגיה במסתמי הלב של המטופל ולמצוא תכונות המבדילות בין קולות לב של מטופלים בריאים וחולים. 

פרויקט גמר ראוי לשבח בתעשייה וניהול ופרויקט גמר יזמי נבחר הקהל

"מערכת תומכת החלטה להפניית מטופל לבדיקה לסרטן ריאה" – בן הראש ליאור ישראל ומשה חן חביבה, בהנחיית ד"ר עדי פוקס.

הפרויקט הינו פרויקט בתחום אנליטיקה עסקית ומשלב אלגוריתמים של למידת מכונה. הוא עוסק בפיתוח מודל חיזוי לחלות בסרטן ריאה. המודל יוצג באמצעות מערכת תומכת החלטה. המערכת תשמש את רופא המשפחה להפניית מטופל לבדיקות אבחון סרטן ריאה. הפרויקט נעשה בשיתוף פעולה עם עמותת סרטן ריאה בישראל.

 

תחנת רכבת

  • 7 דק'
  • 25 דק'
  • 7 דק'
  • 11 דק'

פארק הירקון

  • 6 דק'
  • 20 דק'
  • 6 דק'
  • 17 דק'

קניון אילון

  • 9 דק'
  • 29 דק'
  • 9 דק'
  • 16 דק'

חוף הים

  • 16 דק'
  • 16 דק'
  • 35 דק'
מתעניינים בלימודים?
מתעניינים בלימודים?

אני מאשר/ת ומסכים/ה לרישום פרטיי במאגרי המידע של אפקה, לרבות לצורך דיוור ישיר של כל דבר פרסומת ועדכונים באמצעי התקשורת השונים.

*שדה חובה

מתעניינים בלימודים?