פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח לשנת 2020

הדמיה
הדמיה
הדמיה

פרויקט הגמר אותו נדרשים הסטודנטים לבצע מסכם את לימודיהם האקדמיים ומכין אותם לעבודה בתעשייה כמהנדסים. במסגרת הפרויקט הסטודנטים מאתרים בעיה, בוחרים את הפתרון הטוב ביותר עבורה, בכדי להגיע למוצר מוגמר ועובד, וזה מצריך שימוש בתאוריה שלמדו, כניסה לתחומים חדשים שלא הכירו, הפגנת חשיבה הנדסית ויכולת לפשט בעיות ולהציע פתרונות יעילים.

לאור זה ולאחר תהליך בחירה קפדני, נבחרו עשרה פרויקטים מצטיינים וחמישה פרויקטים ראויים לשבח לשנה"ל תש"פ.

ואלו הסטודנטים והמנחים הזוכים בקטגוריות השונות:

פרויקט גמר מצטיין בהנדסה מכנית
"חקר ותכנון של מערכת אגירה - תת ימית ופריקה חשמלית פניאומטית דינמית"- אשר ריש, בהנחיית ד"רשרון גת, ייעוץ ד"ר גבי שפט.
נושא האנרגיה הירוקה נמצא במרכז התעניינות טכנולוגית בעולם. אחת הבעיות המהוות מחסום לשימוש נרחב באנרגיה ירוקה היא בעיית אחסון האנרגיה. מטרת הפרויקט, שהוצע ע"י הסטודנט, לבחון שיטה חדשנית ויצירתית לאגירת האנרגיה ופריקתה בזמני הביקוש. השיטה מבוססת על מיכל לחץ הממוקם בעומק הים ומשתמש בלחץ הגבוה לפריקת האנרגיה. הפרויקט כלל חישובים מורכבים, פתרונות יצירתיים לתת-מכלולים וסימולציות.
לפוסטר הפרויקט > 
לסרטון הפרויקט >

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת חשמל
"חילוץ מפתח הצפנה סודי בעזרת התקפת ערוץ צד וניתוח נתונים מתקדם" - טמיר אלעזרי וסטיבן שיש, בהנחיית ד"ר יואב ויצמן.
התקפת ערוץ צד היא התקפת חומרה פאסיבית, על מערכות אלקטרוניות מסווגות, שמטרתה לנצל חולשות במערכת שמדליפה מידע, שלא במודע, העשוי לעזור לחלץ את המפתח הסודי. הפרויקט מנצל את העובדה שמערכות משבצות מחשב בנויות ממעגלים אלקטרוניים הצורכים הספק המשתנה בצורה דינמית, לכן ערכים שונים של מפתחות יגרמו לצריכת הספק שונה, כלומר לפליטה שונה של קרינה אלקטרומגנטית, וכך ניתן  לנצל את המידע הדולף בכדי לחלץ את המפתח הסודי.
לפוסטר הפרויקט >

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תוכנה
"Smores – פלטפורמת חנויות חכמה בסביבת IOT" - שי ברמר וגירון אפטיק, בהנחיית איל איזנשטיין.
Smores נועדה לשפר את חווית הקניה המוכרת לנו כיום ומאפשרת ללקוחותיה קניה מהירה ונוחה. הסטודנטים פיתחו אב טיפוס של חנות חכמה הפועלת בשיטת "קחו ולכו". מנגנון ההמלצה של Smores מציע ללקוחות מוצרים על סמך הרגלי הקניה שלהם.  עבור בעלי עסק הוא ממליץ כיצד לסדר את החנות באופן יעיל וחסכוני.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >

פרויקט גמר מצטיין בהנדסה רפואית
"דלקות ראומטולוגיות במפרק כף היד" - מיכאל קוגן וירדן גלעד, בהנחיית ד"ר נדב שפר.
פרויקט זה בוצע בשיתוף עם המחלקה הראומטולוגית באיכילוב, ועוסק בניטור רציף וכמותי של תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (PsA) ודלקת מפרקים שגרונית (RA). במסגרת הפרויקט פותחה מערכת "MyArth" אשר מודדת ומסווגת את חומרת המחלה עבור הסובלים מדלקת פרקים. 
לפוסטר הפרויקט >

 

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תעשייה וניהול
"מערכת עזר לאנשים בגיל הזהב המרותקים לביתם" – שירה שחטמן ודנה ביטון, בהנחיית גדעון קוך.
מערכת אשר ע"י שילוב של מרכיבי חומרה ותוכנה יוצרת פתרון עבור אוכלוסיית הקשישים וקרוביהם. המערכת מאפשרת לגיל הזהב המשך חיים עצמאיים באמצעות ניטור מצבם, זיהוי מקרים בהם נדרש סיוע וכן מספקת כלי בקרה לקרוביהם. פונקציונליות המערכת כוללת מענה לשאלות בסיסיות של הקשיש: "מה השעה" ו-"מה מזג האוויר", זיהוי נפילה ושליחת התראה לגורמים שיוגדרו מראש (קרובי משפחה ומטפלי הקשיש) ועוד.
לפוסטר הפרויקט >

 

פרויקט גמר בעל אופי מחקרי מצטיין
"אבחון ואפיון זרימת דם במצבים פיזיולוגים ופתולוגיים באמצעות דימות תרמי" –נועם מויאל ונועה דרחי, בהנחיית ד"ר זהבה בלכמן.
פרויקט מחקרי זה עסק באפיון שינויים בזרימת הדם הפריפרית בעת שינויים בלחץ דם מקומי, ע"י צילום תרמי לא פולשני. הפרויקט כלל תכנון והקמה של מערכת ניסוי, ניהול וביצוע ניסוי קליני, עיבוד תמונות תרמיות ואפיון שינויים על סמך למידה חישובית.
הסטודנטיות הציגו את תוצאות הפרויקט בשני כנסים בינלאומיים.
צוות המחקר כלל  גם את ד"ר אושרית הופר מבית הספר להנדסת חשמל וד"ר נטע רבין מאוניברסיטת תל-אביב ונעשה בשיתוף פעולה עם ד"ר משה חלק, מנהל המחלקה לניתוחי כלי דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא וד"ר בני גביש, מייסד חברת יזמונית וחבר בחבר הנאמנים של אפקה.
לפוסטר הפרויקט >

רכב מודולארי
גרף
הדמיה

פרויקט גמר מצטיין למען הקהילה
"רכב מודולארי לילדים בעלי מוגבלויות" - עומר מנשרוב, יובל אושפיזין וחן רשתי, בהנחיית סולי אברם ודן הרמן.
רעיון לפרויקט זה מקורו בסטודנטים שמעידים על עצמם כאוהבי ספורט מוטורי ורגישים לילדים בעלי מוגבלויות. הסטודנטים שותפים במרוצי "גרוטראלי", מרוצי שטח למכוניות משומשות וישנות.קהילת גרוטראלי הקימה מיזם של התאמת רכבים לילדים ומכאן באה מטרת הפרויקט, לייצר אב טיפוס של רכב שטח קטן מותאם לילדים עם מוגבלויות קשות, ובכך לאפשר לאוכלוסיה זו מוצר פנאי, סיוע ועבודה על מוטוריקה. אב הטיפוס שנבנה נוסה בהצלחה בנסיעת שטח.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >

פרויקט גמר רב תחומי מצטיין
"למידת מכונה במסחר כמותי"- שי בצלאל (הנדסת חשמל) וניר וולפר (הנדסת תוכנה), בהנחיית עמית שטקל.
הפרויקט מתמקד בעיבוד אותות מסחר בורסאי, ולימוד מכונה ליצירת זיהוי אוטומטי לכניסות/יציאות לעסקאות.  בפרויקט יושם תהליך חילוץ מאפיינים אשר חלקם מוכרים בתחום וחלקם פותח במסגרת הפרויקט וכן מטודת למידת מכונה ללימוד המאפיינים מול האות הבורסאי בכדי להפיק אות כניסה/יציאה בעל יחס רווח להפסד אופטימלי.
לפוסטר הפרויקט >

 

פרויקט גמר יזמי מצטיין ראשון
"מערכת לומדה מתקדמת להנחיית עיוורים" - מתן ארובס וגל אליאס, בהנחיית ד"ר דוד ברוקס.
מערכת לבישה אשר ממוקמת על בית החזה ומוחזקת ע"י רצועת GoPro ומשמשת לצורך התרעה על אובייקטים נבחרים המהווים מכשול במסלול ההליכה של העיוור. המוצר בא לשמש כמעין "עין" עבור המשתמש תוך מתן עצמאות ובטחון ללא צורך בעזרים פרימיטיביים כגון מקל הליכה וכלב נחייה.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >

פרויקט גמר יזמי מצטיין שני
"אלונקה קלה" - יובל אמיר ערן ותמיר רוה רוביצק, בהנחיית ד"ר מורן אביב וד"ר נדב שפר.

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה מכנית
פרויקט מסווג לתעשייה אווירית – גיל סיני ודן ריינה, בהנחיית דני כינרתי.

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת חשמל
"אלבום תמונות אופטימאלי" -  רועי ברלב ורון דודקמן, בהנחיית עמית שטקל.

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה תוכנה
"זיהוי אדם באופן חוזר על בסיס מינימום מאפיינים"- לירן נחמן ונופר אלפסי, בהנחיית ד"ר בוריס מורוז.
זיהוי אובייקטים ומציאת מאפיינים בתמונה הם משימות עיקריות בימים אלה בתחומים של ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית. קיימים יישומים רבים של ראייה ממוחשבת ועיבוד תמונה בתחומים שונים, כגון: זיהוי מטרה במערכות נשק, גילוי תנועה במערכות אבטחה, חיפוש תמונות במסדי נתונים וכו׳. בכל אחד מהתחומים נעשה שימוש בניתוח של מאפיינים שונים של תמונה ממוחשבת, ביניהם גם בזיהוי אובייקטים ובני אדם בפרט.זיהוי אדם באופן חוזר  (person re-identification) היא טכנולוגיה המשתמשת בראייה ממוחשבת כדי לקבוע האם אדם מסוים מופיע בתמונה או ברצף פריימים (frames) מווידיאו. בפרויקט זה אנחנו חוקרים אילו מאפיינים בתמונה הינם ייחודיים ומאפשרים לנו לזהות אנשים בצורה מוצלחת יותר ממאפיינים אחרים.
לפוסטר הפרויקט >

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה רפואית
"כפפה להקלה בכאב עבור קטועי אצבעות" - הדי אדמוב ונועה שפראך,בהנחיית ד"ר גבי שפט וד"ר ענת רטנובסקי.
כריתת אצבעות היא אחת מסוגי הכריתות הנפוצות ביותר. על פי הספרות, כ-80% מהאנשים שחוו כריתה של איבר, סובלים מכאבי פנטום. בדרך כלל, אנשים הסובלים מקטיעה אינם מטופלים כראוי ולכן, הם מוגבלים עקב הכאב הכרוני ממנו הם סובלים. כיום, אין מענה מספק עבור הכאב שקטועי איברים חשים. הפעלת מערכת העצבים הסימפתטית כתוצאה מגירויים מרובים ומקליטת מידע גורמים לתגובות פיזיולוגית המקושרות לתחושת כאב. מתוך הבנה שכאב בנוי מתהליך מורכב שמתרחש בגוף, מטרת הפרויקט הייתה פיתוח אלגוריתם להערכת רמת כאב בקרב קטועי אצבעות על בסיס פרמטרים מרובים של אותות אוטונומיים ועל ידי שיטת למידת מכונה. אלגוריתם זה נועד לספק כלי להבנה והערכת כאב בכדי לאפשר התאמת טיפול מתאים עבור קטועי אצבעות.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >

 

הדמיה

פרויקט גמר ראוי לשבח בתעשייה וניהול
"מערכת בינה עסקית לניתוח בתי חולים בתוכנית הבריאות של Medicare ברחבי ארה"ב" - אביב פטיטו, יניר אזרד ותומר שטירנשיס,בהנחיית ד"ר דניאל דור. מערכות הבריאות ברחבי ארה"ב השייכות לתוכנית Medicare מציגות נתונים רבים ומגוונים לגבי השירות שהם נותנים. עם זאת, בשל כמות המידע הגדולה, הנגשת המידע מסורבלת ולא ידידותית למשתמש. הפרויקט מתאפיין בפיתוח מערכת BI המציגה לציבור הרחב תוצאות איכותיות של נתוני התכנית, ניתוח של הנתונים ותובנות הנובעות מתוכם.
לפוסטר הפרויקט >

תחנת רכבת

  • 7 דק'
  • 25 דק'
  • 7 דק'
  • 11 דק'

פארק הירקון

  • 6 דק'
  • 20 דק'
  • 6 דק'
  • 17 דק'

קניון אילון

  • 9 דק'
  • 29 דק'
  • 9 דק'
  • 16 דק'

חוף הים

  • 16 דק'
  • 16 דק'
  • 35 דק'
מתעניינים בלימודים?
מתעניינים בלימודים?

אני מאשר/ת ומסכים/ה לרישום פרטיי במאגרי המידע של אפקה, לרבות לצורך דיוור ישיר של כל דבר פרסומת ועדכונים באמצעי התקשורת השונים.

*שדה חובה

מתעניינים בלימודים?