פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח לשנת 2019

זיהוי הצירויות בדרכי הנשימה באמצעות אותות פיזיולוגיים מהמוח ומשרירי הנשימה

כמידי שנה מציינת המכללה פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח ומעניקה תעודות ופרסים לזוכים. בקטגוריות האפשריות נכללים פרסים בתחומי ההנדסה השונים הנלמדים במכללה. השנה נבחרו תשעה פרויקטים מצטיינים בניהם חמישה פרויקטים בית סיפריים, פרויקט בעל אופי מחקרי, פרויקט יזמי, פרויקט רב תחומי ופרויקט למען הקהילה וכן ארבעה פרויקטים ראויים לשבח, אשר הגיעו למקום השני.

 
פרויקט גמר מצטיין בהנדסה מכנית

"גלשן גלים מותאם לבעלי מוגבלויות" – דני רכלין ועוז מצקביץ', בהנחיית עוזי סגל.
פרויקט המיועד עבור גולש גלים מקצועי אשר עבר שיתוק מוחין אשר מגביל אותו מאוד בתנועות הגפיים. במסגרת הפרויקט תוכנן גלשן המספק לגולש יכולת עלייה במים, יכולת שליטה בו ומקנה לו בטיחות .לאחר התכן נרכש גלשן אשר עבר הסבה מלאה לגלשן מותאם לקוח ואף בוצעו ניסויי הוכחה מוצלחים במים.

 

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת חשמל

"מערכת לזיהוי אנשים במרחב" – גבע בידנר ושיר קלבאנר, בהנחיית ד"ר גבי שפט.
פרויקט המשלב עיבוד תמונה ולמידת מכונה המאפשר זיהוי אנשים במרחב מוגדר וזיהוי מאפיינים ייחודיים בתמונה כגון אדם ספציפי המוכר למערכת או אדם הנושא אקדח. המערכת מסוגלת לזהות את הפרמטרים הייחודיים ישירות מתמונה או מקובץ וידאו. המערכת ניתנת למימוש הן על גבי מחשב והן על גבי מכשיר נייד מסוג IPHONE. המערכת ניתנת לאימון ומבוססת על שימוש באלגוריתם יולו. הפרויקט הצליח להגיע לזיהוי ברמה גבוהה של למעלה מ- 70 אחוזים.

 

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תוכנה

"זיהוי אסטרטגיות מערכות מרובות סוכנים באמצעות למידה עמוקה" – גל זיידמן וסבינה אלדורט, בהנחיית ד"ר בוריס מורוז.
מטרת הפרויקט לבחון את ההתאמה של טכנולוגיות למידה עמוקה לזיהוי וסיווג אסטרטגיות של מערכות מרובות סוכנים. במסגרת הפרויקט הסטודנט בנו אלגוריתם ייחודי המבוסס למידה עמוקה ומתחו את יכולתו לקצה על ידי ביצוע אופטימיזציה של האסטרטגיות הקיימות במטרה להקשות על הזיהוי שלהם, ובכך השוו את ביצועיו לאורך זמן ובתנאים שונים. 

פרויקט גמר מצטיין בהנדסה רפואית

"זיהוי הצירויות בדרכי הנשימה באמצעות אותות פיזיולוגיים מהמוח ומשרירי הנשימה" – יובל שפיר ותום לב רון, בהנחיית ד"ר ענת רטנובסקי וד"ר שרה נפתלי.
חסימת דרכי הנשימה העליונות מאופיינת בהיצרות קנה הנשימה שעלולה להוביל לסכנת חיים. נכון לעכשיו, זיהוי חסימת דרכי הנשימה נעשה בטכניקה פולשנית תחת טשטוש המטופל. במחקר זה פותח אלגוריתם לזיהוי אוטומטי של חסימות בדרכי הנשימה העליונות השונות על בסיס אותות EEG ו- EMG משרירי הנשימה.

 

פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תעשייה וניהול

"אלגוריתם למידה חישובית לזיהוי רטינופתיה סוכרתית על ידי צילום רשתית" – אריאל קולבי ורותם חבה, בהנחיית ד"ר נטע רבין.
מטרת הפרויקט לפתח אלגוריתם מבוסס כריית מידע, אשר משתמש במאגר נתונים של תמונות רשתית ומאפשר לבצע אבחון אוטומטי למחלת הרטינופתיה, הנוצרת כתוצאה ממחלת הסוכרת.

פרויקט גמר בעל אופי מחקרי מצטיין

"זיהוי פתולוגיות בכלי דם באמצעות סימולטור זרימה לאולטרסאונד" – יובל דינה נרזנוי אשכנזי, בהנחיית ד"ר שרה נפתלי.
מטרת הפרויקט היא זיהוי פתולוגיות בכלי דם באמצעות אות דופלר של שדה הזרימה בכלי הדם. אותות הזרימה מופקים ממערכת סימולטור המדמה זרימה פועמת בכלי דם. המערכת משלבת שליטה על אופי הזרימה במודלים שונים של כלי דם, ומעקב אחר שדה הזרימה באמצעות אולטרסאונד דופלר. בפרויקט נבחנו ארבעה מקרים שונים של זרימה פועמת: זרימה בצינור ישר, זרימה בצינור מפותל, זרימה בתוך קשר וזרימה ביציאה מקשר. לאחר יצירת בסיס נתונים לארבעת המקרים, הופעלו כלים בעיבוד תמונה וכלים מתחום הלמידה חישובית לזיהוי הפתולוגיות.

פרויקט גמר יזמי מצטיין

"מקבע קומפקטי דינמי למפרק הקרסול" – שגיא לרמן, בהנחיית ד"ר נדב שפר.
מטרת הפרויקט לפתח מכשיר קומפקטי לקיבוע מפרק הקרסול לאחר נקע או כחלק מתהליך שיקומי. המכשיר נועד לקבע את המפרק בהתחשב במרכז הסיבוב המשתנה של הקרסול  ICR (Instantaneous center of rotation). 

פרויקט גמר רב תחומי מצטיין

"כסא גלגלים ממונע מחומרים מרוכבים" – יניר סבח, עמית טל ושי יניב זלוציבר, בהנחיית דני כנרתי.
מטרת הפרויקט לתכנן ולייצר כיסא גלגלים ממונע ומשוכך, המיועד לילדים בעלי פגם גנטי נדיר אשר לא מאפשר יכולת תנועה ושליטה רציונלית כלל. הכיסא כולל בתוכו: מערכת הנעה, מערכת שינוי מנח ישיבה, מערכת שיכוך, מערכת בקרה נייחת וניידת לשליטה של מפעיל חיצוני. בנוסף, שולבה מערכת ארגונומית המבוססת על נוחות ובטיחות למשתמש בכיסא.


פרויקט גמר מצטיין למען הקהילה

"מערכת למציאת מחסה בשעת חירום" – אסף יוסף טיורי, ירון אשוול, ספיר קפלן ועדו שפירא, בהנחיית פרופ' נינו לוי וערן אהרונסון.
מדינת ישראל מאז ועד היום נמצאת תחת איום ירי רקטות מגבולותיה. עד כה כל אזרח אשר שהה במחסה בזמן נפילת רקטה לא נפגע. נתון זה הוביל את הסטודנטים לפיתוח מערכת הכוונת אזרחים למחסה בזמן חירום זאת על מנת לצמצם את זמן ההגעה למחסה ובכך למזער את כמות הנפגעים. הפרויקט בוצע בשיתוף עם פיקוד העורף.

מחלת גבהים

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה מכנית

פרויקט מסווג לתעשייה אוירית – נמרוד אנושי ורז יגאל לוי, בהנחיית ד"ר ינון יבור.

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת חשמל

"רובוט חכם" – ליאור ברקאי, בהנחיית אירנה ליבסטר.
במסגרת הפרויקט פותחה פלטפורמה מתנייעת נשלטת על ידי מחשב ייעודי המאפשרת סריקה וכסוי מלא של אזור מוגדר עם או ללא מכשולים. המערכת מהווה בסיס למערכות וציוד הנדרש לכסות שטח באופן יסודי (שימושים צבאיים או אזרחיים). המערכת משלבת שימוש בחיישנים מסוגים שונים, מחשב כרטיס, מערכת מכנית מורכבת ואלגוריתמיקה מתקדמת.

 

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה רפואית

"מכשיר התראה בפני מחלת גבהים" – טמיר פיורנטינו ותומר אפרים, בהנחיית אסף גור.
מטרת הפרויקט לפתח מכשיר המנטר תסמינים בולטים המשויכים למחלת הגבהים. באמצעותו, מטיילים רבים המטפסים לגבהים, אם במזרח הרחוק או בדרום אמריקה, יוכלו להיות מודעים למצב הגוף שלהם בזמן אמת. המכשיר יאגד את הנתונים השונים המתקבלים מהחישנים השונים, יעבד אותם, ויציג למשתמש הודעה האם הוא רשאי להמשיך בטיפוס או שעליו להפסיק מידית בטיפוס, בהתאם למדדים רפואיים אשר יוגדרו מראש. 

פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת תעשייה וניהול

"פורטל מטופלים למרכז בריאות הנפש "גהה" – אור זדה ולי גרציאני, בהנחיית דוד בנימין.
פרויקט ממתאפיין בניתוח ואפיון פורטל ייעודי עבור המטופלים במרכז לבריאות הנפש "גהה", במטרה להנגיש מידע למטופל ולמשפחתו ולשתפם בתכנית הטיפול ולהגביר על ידי כך את מעורבת בני המשפחה אשר תורמת להתקדמות בטיפול.

 

תחנת רכבת

  • 7 דק'
  • 25 דק'
  • 7 דק'
  • 11 דק'

פארק הירקון

  • 6 דק'
  • 20 דק'
  • 6 דק'
  • 17 דק'

קניון אילון

  • 9 דק'
  • 29 דק'
  • 9 דק'
  • 16 דק'

חוף הים

  • 16 דק'
  • 16 דק'
  • 35 דק'
מתעניינים בלימודים?
מתעניינים בלימודים?

אני מאשר/ת ומסכים/ה לרישום פרטיי במאגרי המידע של אפקה, לרבות לצורך דיוור ישיר של כל דבר פרסומת ועדכונים באמצעי התקשורת השונים.

*שדה חובה

מתעניינים בלימודים?