מנגנים הנדסה: האקתון טכנומוסיקה השני של אפקה ובית ספר רימון

טכנומוסיקה

איך ניתן להנגיש מוסיקה לחירשים? האם אפשר לייצר רשימת השמעה שמבוססת על תמונה? כיצד בני נוער במצוקה יכולים להיעזר זה בזה באמצעות שיתוף מוסיקה? ב24 שעות של האקתון טנומוסיקה השני שנערך בסוף השבוע האחרון זכו המשתתפים לחשוב, ליצור, לפתח, ללמוד וכן- גם להתרגש עד דמעות. 

בסוף השבוע האחרון של מרץ 23 נערך זאת הפעם השניה האתקון ייחודי שמפגיש בין שני עולמות שעל פניו רחוקים זה מזה: הנדסה ומוסיקה. בשיתוף פעולה יוצא דופן, נפגשו סטודנטים להנדסה מאפקה וסטודנטים למוסיקה מבית הספר רימון ובמשך 24 שעות רצופות פעלו יחד על מנת למצוא פתרונות טכנולוגיים לצרכים מוזיקליים שונים במסגרת "טכנומוסיקה" שכבר הפך למסורת.
הקבוצה מנתה שלושים סטודנטים משני המוסדות והתחלקה לשבעה צוותים רב תחומיים: מוזיקאים לצד מהנדסים לעתיד מבתי הספר השונים באפקה.
את הצוותים ליוו לאורך כל האירוע מנטורים ומנחים מעולמות המוסיקה וההנדסה במטרה לסייע, לייעץ ולהדריך את הסטודנטים בדרך אל האבטיפוס.

במקום הראשון זכה פרויקט מרגש להנגשת מוזיקה לחירשים באמצעות כפפה חכמה.
בצוות הפרויקט הייתה אוהב אסולין, זמרת, סטודנטית מרימון ובת לשני הורים חירשים מלידה שמעולם לא שמעו אותה שרה. יחד איתה היו גם דב כהן- סטודנט שנה שלישית להנדסה רפואית ומתנאל מסטרוב מבית הספר להנדסת תוכנה. עוד בצוות הייתה גיל שטוק מרימון.

הקבוצה פיתחה כפפה חכמה המתרגמת את המוסיקה לרטט ולאורות בהתאמה.
את ההדגמה של הפיתוח עשה הצוות בסיום התחרות בעזרת הוריה של אוהב, הדגמה שלא הותירה עין יבשה באולם.

"ההשתתפות באירוע הייתה עבורי חוויה מדהימה" מספר דב כהן, חבר בצוות הזוכה וסטודנט שנה שלישית להנדסה רפואית באפקה.
"אלו היו 24 שעות של עבודה מטורפת בסביבה תומכת. לאורך התחרות היו רגעים שלא הייתי בטוח ביכולת שלי לתרום אבל המנטורים והמנחים היו שם כדי ללמד, לייעץ ולעזור. בזכותם, ביממה אחת נחשפתי והתנסיתי בעבודה שמקדימה את תוכנית הלימוד שלי ושתעזור לי בעתיד. הפיתוח שלנו הוא משהו שאנחנו רוצים להמשיך ולעבוד עליו כצוות של מהנדסים ומוזיקאים. כבר קבענו מפגש נוסף יחד עם אחד המנטורים שליוו אותנו ואני שוקל להמשיך את העבודה עליו כחלק מפרויקט הגמר שלי".

דב סיפר על גם על היתרונות ארוכי הטווח שהוא מרגיש שהרוויח מהשתתפות באירוע. לדבריו "ביממה אחת יצרתי קשרים שאני מאמין שילכו איתי לאורך הלימודים וגם בקריירה".
ומה הוא חושב על הכפפה שהגו? "הפיתוח שלנו נותן מענה ומאפשר למי שלא יכול לחוות חוויה מוזיקלית להנות ממשהו בסיסי שכולנו נתקלים בו מידי יום. ברגע שראיתי את ההורים של אוהב מתנסים במוצר שלנו, הבנתי עד כמה הוא משמעותי וחשוב. זאת הייתה חוויה מעצימה".

במקום השני זכה הפיתוח LaHit – פלטפורמה אינטרנטית אנונימית לשיתוף מוסיקלי לגילאי 12+ הסובלים מדיכאון.

חברי הצות מאפקה היו הסטודנטים גל בלאו, ליגל יעקב וגל לינדברג מרימון.

במקום השלישי זכה הכינור דיגטלי – Bowei אשר מפיק צלילי כינור בעזרת חיישן מגע רציף המחליף את צוואר הסריגים שבכינור ובאמצעות סרט על גלגלת שמחליף את קשת הכינור ומייצר את הצליל בהתאם למשיכתו.

בצוות היו חברים הסטודנטים אילן בונדרבסקי, בר משה ורועי ישראל יהודה מאפקה ותומר שמואל נופר הבר ויואב רוטברד מרימון.

אל המקום הרביעי הגיעה אפליקציית GigIt –פלטפורמה חברתית לחיבור בין מוסיקאים אשר מחפשים חברים ללהקה או מוזיקאים לנגינה מזדמנת.
הצוות כלל מוסיקאים מרימון: הדס אלישע, בר בן ארי, לינוי זוהר, גיא פקטור ובר שטיינר, והמנטור איש התוכנה יהב אוחנה.

פרויקטים נוספים שהשתתפו בטכנומוסיקה:
Captune –התקן דיגיטלי על הפסנתר (או כל כלי נגינה) אשר מקליט את הרעיונות של הנגן ומאפשר לו  גישה לחומרים לטובת המשך עבודה. בצוות: דניאל גרינברג ותומר זילבר מרימון עם ינון אנטבי מאפקה.

Pictunes – יצירת פלייליסט מתוך תמונה: אפליקציה המנתחת תמונה המשקפת מצב רוח רגעי בוחרת עבור המשתמש רשימת השמעה של שירים המתאימים לצבעים המופיעים בתמונה. בצוות: עידו עיני מרימון. דניאל ברטשניידר, עומר נוי, לירן סורוקין וניסן יאמין מאפקה.

Musaienty – מפחיתה סוגים שונים של מצבי חרדה דרך התאמה אישית של מוסיקה. בצוות: טל גולן ולידור מאיר מרימון. עידו שמיר ואייל פניירו מאפקה.

 

יעל דנאי מנוחין, מנהלת המרכז לחדשנות יזמות באפקה ומנטורית בטכנומוסיקה: "מכללת אפקה מאמינה בחינוך מהנדסים שמעבר לידע מקצועי בלתי מתפשר הם גם אנשי חזון ויצירה, בעלי חשיבה מחוץ לקופסה והיענות לאתגרים באמצעות הנדסה.
זאת השנה השניה ברצף שאנו חוברים לבית הספר למוסיקה רימון ומגלים עד כמה יפה החיבור בין שני העולמות שלנו וכמה טוב ומקורי הוא יכול להיות.
אני שמחה שהאווירה לאורך 24 שעות ההאקתון הייתה כל כך טובה ומפרה ובטוחה כי הצוותים שנולדו שם ימשיכו את שיתוף הפעולה בדרך אל התוצר.
כמוסד חינוכי אנו מאמינים שההנדסה יכולה לשרת את העולם במגוון רחב של היבטים ולכן אנו מעודדים את הסטודנטים שלנו להכיר צרכים שונים בתחומים שונים ולתרגם אותם לכלים טכנולוגיים.
זו ההזדמנות להודות לשותפינו ברימון, נאוה שוורסקי סופר, יזהר שכטר, אמיר וינצ'י, גיל שטיינברג והמפיקה מיכל כהן.

 

צוות השיפוט:
יהודה עדר, נשיא ומייסד רימון

אלון ברנע, ס׳ נשיא אפקה

ד״ר דגנית ערמון, מרצה בכירה מבית הספר להנדסת תוכנה באפקה

דב מורן, מחלוצי ההייטק, יזם, ממציא הדיסק-און-קי ומשקיע הון סיכון. נגן קונגוס

יעל בן דרור, ראש צוות בחברת ווייבס אודיו, אשת הייטק מעל 29 שנה ובוגרת רימון במגמת ביצוע קולי.

שירלי קונס, יזמת הייטק ומוסיקאית בוגרת רימון

תחנת רכבת

  • 7 דק'
  • 25 דק'
  • 7 דק'
  • 11 דק'

פארק הירקון

  • 6 דק'
  • 20 דק'
  • 6 דק'
  • 17 דק'

קניון אילון

  • 9 דק'
  • 29 דק'
  • 9 דק'
  • 16 דק'

חוף הים

  • 16 דק'
  • 16 דק'
  • 35 דק'
מתעניינים בלימודים?
מתעניינים בלימודים?

אני מאשר/ת ומסכים/ה לרישום פרטיי במאגרי המידע של אפקה, לרבות לצורך דיוור ישיר של כל דבר פרסומת ועדכונים באמצעי התקשורת השונים.

*שדה חובה

מתעניינים בלימודים?