המקצוע הכי רלוונטי עם ההתמחויות הכי מבוקשות: כל הסיבות ללמוד הנדסה רפואית

מציאות הקורונה הבליטה כי ההנדסה הרפואית הינו מקצוע הנחוץ יותר מתמיד. תוכנית הלימודים של אפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב, מקנה את הידע והכישורים הנדרשים בתעשייה ומאפשרת לכם לבחור בין שתי התמחויות המותאמות לצרכים הפרקטיים בתעשייה

אחרי למעלה מעשור בו נחשבה ל"מקצוע העתיד", מגפת הקורונה הפכה את ההנדסה הרפואית למקצוע ההווה ולאחד המקצועות הרלוונטיים והנדרשים בתעשייה. בשנתיים האחרונות ניתן לראות עוד ועוד טכנולוגיות חדשות בתחום הרפואי המאפשרות אבחון וטיפול בחולים מרחוק וללא מגע פיזי, שימוש בנתוני עתק (Big Data) המאפשרים התאמת פתרונות רפואיים באופן אישי לחולים ובאופן מערכתי לציבור וכן מגוון רחב של מכשור רפואי חדשני המשפר את איכות חיי המטופלים ובהצלת חיים. על פי התחזיות, החיבור בין ההנדסה לרפואה ימשיך להתהדק בשנים הקרובות ויביא לקפיצת מדרגה נוספת באיכות השירותים הרפואיים.

בית הספר היחיד שמעניק תואר ראשון בהנדסה רפואית

השילוב בין רפואה והנדסה הוליד לאורך השנים פתרונות לייעול תהליכים רפואיים, הפיכת הפרוצדורות מדויקות ומהירות יותר וכן לשיפור והנגשת השירותים הרפואיים לציבור הרחב. מדובר בענף שנמצא בצמיחה שרק הולכת וגוברת לאור מציאות הקורונה שאופפת את העולם בשנתיים האחרונות, ויוצרת את הצורך בשירותים רפואיים אפקטיביים הפועלים במתכונת שלט רחוק ומאפשרים למטופלים לקבל טיפול רפואי איכותי מביתם.

אפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב, היא גוף פעיל בתעשייה המקומית, שמעורב בתהליכי מחקר ופיתוח רבים בענף ההייטק. לפיכך היא מבינה היטב את הצימאון של התעשייה למהנדסים מיומנים, איכותיים ומקצועיים שיעמדו בחזית תחום הרפואה ויובילו אותו קדימה. בהתאם לזאת, היא המוסד האקדמי היחיד בישראל שמציע תוכנית לימודים לתואר ראשון בהנדסה רפואית ומכשיר בוגרים לעסוק בתחום ולהפוך אותו לאחד מעמודי התווך של השוק הישראלי העכשווי.

התאמה למגמות העכשוויות

מגמה המתחוללת בשנתיים האחרונות בתעשייה הרפואית, הופכת את לימודי התואר הראשון בהנדסה רפואית לנחוצים מתמיד. תוכנית הלימודים להנדסה רפואית במכללת אפקה מקנה את הידע האקדמי ואת הכישורים הרלוונטיים ביותר לתעשייה. פרויקט הגמר, המבוצע בשנה האחרונה ללימודים, מאפשר לסטודנטים להתנסות בשיטות העבודה המקובלות בתעשייה ולהבין כיצד מבוצע פרויקט הנדסי משלב הרעיון ועד התוצר הסופי.

לכך יש להוסיף את סגל המרצים, המחזיק בניסיון רב שנים במחקר ובתעשייה ומלמד את החומר האקדמי באופן יצירתי, מעניין ומעורר סקרנות. כל אלו מקנים לבוגרי אפקה יתרון בסיום לימודיהם ולקראת השתלבותם בתעשייה. זו הסיבה ש-97% מביניהם השתלבו בתעשייה ורבים מהם כבר גייסו ממשיכים לגייס בימים אלו בוגרים נוספים מקהילת בוגרי אפקה.

בדומה לכלל בתי הספר להנדסה באפקה, גם בבית הספר להנדסה רפואית שואפים לחנך מהנדסות ומהנדסים מצוינים ורלוונטיים לתעשייה. תחומי ההתמחות בתוכנית מותאמות למגמות העכשוויות בשוק ומקנות לסטודנטים את ארגז הכלים המלא בדרכם לתעשייה.

מסלולי התמחות חדשניים ורלוונטיים לתעשייה

בחוג ללימודי הנדסה רפואית ישנם 2 מסלולי התמחות עדכניים ומרתקים שכל אחד מהם טומן בחובו שפע הזדמנויות פריחה ושגשוג בתעשייה. ההתמחות במכניקה של מערכות פיזיולוגיות נחשבת להתמחות הקלאסית של הנדסה רפואית, ומאפשרת להבין את תפקודן של המערכות בגוף האדם מהיבטים מכניים. בוגרי ההתמחות מקבלים הכשרה מעמיקה בתכנון, פיתוח וייצור של מכשור רפואי מתקדם לשם מניעה, אבחון וטיפול במחלות וכן למען שיקום ושיפור איכות חייהם של חולים. בוגרי ההתמחות יוכלו להתנסות בפיתוח של מכשור רפואי חדש, לעבוד במעבדות מתקדמות המדמות את פעילות חדרי הלב ואף לתכנן ולבצע ניסוי קליני מלא.

לעומת זאת, ההתמחות בהנדסת מערכות מידע רפואיות משלבת בין ההנדסה הרפואית לעולם התוכנה. התמחות זו כוללת הכשרה בפיתוח סימולציות והדמיות רפואיות, פיתוח ספריות מידע רפואי המסייעות בקבלת החלטות רפואיות, פיתוח תיק רפואי מתקדם, שימוש בכריית נתונים, אבטחת מידע רפואי ופיתוח מערכות לרפואה מרחוק. כחלק מההתמחות מתנסים בפיתוח מערכות מידע רפואיות ורוכשים כלים מעשיים לעיסוק בתחום בהמשך הקריירה.

בשתי ההתמחויות, ניתן לשלב קורסים מהחטיבה להנדסה קלינית, הנלמדת באופן ייחודי באפקה, הכוללת כלים לניהול מערכות טכנו-רפואיות, תכנון ובקרה של ניסויים קליניים, ידע בניהול לוגיסטי של פיתוח מוצר חדש ועוד. חטיבה זו נבנתה מתוך צורך של התעשייה במהנדסות ומהנדסים רפואיים המומחים בתחום, ומסוגלים לנהל, לפקח ולבצע בפועל ניסויים קליניים. בוגרי חטיבה זו, יוכלו לעסוק בהובלת מוצר רפואי משלב היזמות ועד חדירתו לשוק, ניהול רגולציה ותקנים וכן בביצוע ופיקוח על מחקרים קליניים.

יוצאים מהכיתה ישר לתעשייה

בוגרי החוג להנדסה רפואית במכללת אפקה מסיימים את לימודיהם עם ארגז כלים ייחודי, חדשני ואפקטיבי שבזכותו הם סוללים את הדרך הישר ללב התעשייה. וזאת מכיוון שהיצע הקורסים במסלולי ההתמחות וכן בתוכנית הלימודים משתנה בהתאם למגמות ולצרכים בתעשייה, ומתוך כוונה להקנות לסטודנטים את הידע הרלוונטי ביותר. לאור זאת, אתם יכולים לדעת בבטחה כי בכל התמחות שתבחרו, תקבלו את הידע, הכלים והכישורים הרלוונטיים ביותר.